Illbruck

Download: handige luchtdicht bouwen Wkb-checklist!

22-12-2021 door Floris Wouters

De Omgevingswet – en daarmee ook de Wet kwaliteitsborging (Wkb) – wordt niet komende 1 juli ingevoerd, maar op 1 januari 2023 na eerder al enkele keren te zijn uitgesteld. Om toch alvast volledig klaar te zijn voor Wkb heeft CPG een handige Wkb-checklist voor de perfecte luchtdichte afwerking opgesteld.

De belangrijkste wijzigingen: aannemers krijgen te maken met meer verantwoordelijkheden en er wordt een private kwaliteitsborger betrokken bij het bouwproces. Met de wet wil de overheid de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden, en het naleven van afspraken die tussen de opdrachtgever en aannemende partij gemaakt zijn, beter beschermen. Meer over Wkb en de Wkb-checklist? Klik hier.

Luchtdicht bouwen bestekteksten

Als extra service bieden wij nu ook een compleet en duidelijk document met hierin een overzicht van de illbruck Luchtdicht Bouwen Bestekteksten. Klik hier.

Wkb-checklist: bouwkundige brandbeveiliging

Tevens hebben wij een Nullifire Wkb-checklist voor bouwkundige brandbeveiliging opgesteld. Ga hiervoor naar www.nullifire.nl.

Download Wkb-checklist

Meest gestelde vragen

  • Wat is EPC?

    De EnergiePrestatieCoëfficiënt is een index die de energetische efficiëntie van een nieuwbouw aangeeft. Nieuwe gebouwen moeten aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van energiezuinigheid. Dit wordt uitgedrukt in de Energieprestatiecoëfficiënt. Hoe lager de EPC, hoe zuiniger het gebouw. Vanaf 1 januari 2021 komt BENG in de plaats van EPC in bouwaanvragen.