Illbruck

Films Luchtdicht Bouwen

24-10-2019 door ywoestenburg

In vier films is duidelijk vastgelegd welke aandachtspunten er op gebied van luchtdicht bouwen zijn tijdens het bouwen van een woning.

Luchtdicht Bouwen – Vloeren

De aansluiting tussen de begane grond vloer met de muur is wat betreft luchtdichtheid een kritisch punt in de bouwschil. Ook kanaalplaatvloeren vormen, door het boren in de vloer tijdens de bouw, een risico op luchtlekkages. In deze video leggen wij uit hoe vloeren het beste luchtdicht afgewerkt kunnen worden.

Luchtdicht Bouwen – Daken

Aangezien de warmte in een woning altijd opstijgt is het dak met al zijn aansluitingen vaak een risico voor luchtlekkages. De aansluiting van de dakplaat op de muurplaat, de aansluiting van de muurplaat op de vloer, het nokdetail, dakplaten onderling. Dakdoorvoeren, dakramen etc al deze punten zullen zorgvuldig luchtdicht afgedicht moeten worden.

Luchtdicht Bouwen – Kozijnen

Het grootste gevaar van luchtlekkages in een bouwschil zijn de onderbrekingen ten behoeve van kozijnen. Door al deze omtrekmeters met zorg af te dichten is het grootste potentiele lek luchtdicht. In deze video laten wij verschillende manieren zien waarop kozijnen luchtdicht afgewerkt kunnen worden.

Luchtdicht Bouwen – Stappenplan

illbruck heeft een uitgebalanceerd serviceapparaat ontwikkeld, waarbij het totaal ontzorgen van de opdrachtgever het uitgangspunt is. De opdrachtgever wordt ondersteund met advies op maat, begeleiding en kennisoverdracht. Om er zeker van te zijn dat alle stappen uit dit serviceapparaat worden doorlopen, maakt illbruck gebruik van het luchtdicht bouwen stappenplan. Dit stappenplan vormt een goede leidraad en maakt luchtdicht bouwen zo eenvoudig mogelijk.