Artikel GevelBouw: Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG)

In samenwerking met vakblad GevelBouw en certificatie-instelling SKG-IKOB hielpen wij onlangs mee aan de publicatie van het artikel: Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), SKG-IKOB maakt gecertificeerde hoogwaardige en duurzaam aangebrachte luchtdichting mogelijk. Bekijk hieronder het volledige artikel. 

Nieuwe luchtdicht bouwen brochure

Een gebouw kan goed ontworpen, degelijk gebouwd en vakkundig afgewerkt zijn, maar het wordt pas echt perfect luchtdicht met een deskundig aangebrachte afdichting.

In deze brochure leest u wat luchtdicht bouwen is, welke eisen hieraan gesteld worden en hoe u met de service en ondersteuning van illbruck tot de beste luchtdichte aflossingen komt

 

Download hier de nieuwe Luchdicht Bouwen brochure

Diverse trends zichtbaar bij luchtdicht bouwen

“We zien dat er bijvoorbeeld meer vraag komt naar droge oplossingen voor luchtdicht bouwen. Het gebruik van banden neemt in toenemende mate de plaats in van zogenoemde natte oplossingen, in verband met de opkomst van circulair bouwen”, zegt Jesper van de Laak, Technical Manager luchtdicht bouwen bij CPG Nederland. Daarnaast is de algemene aandacht voor luchtdicht bouwen sterk aan het toenemen door de komst van de BENG-eisen en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in 2021.

Wet kwaliteitsborging – wat betekent dit voor de aannemer?

De wet kwaliteitsborging zal in 2022 in werking treden. Het doel van deze wet is het verbeteren van de borging van de  bouwkwaliteit, het verbeteren van de positie van de consument en het stimuleren van kwaliteitsverbetering en faalkostenvermindering.

Films Luchtdicht Bouwen

In vier films is duidelijk vastgelegd welke aandachtspunten er op gebied van luchtdicht bouwen zijn tijdens het bouwen van een woning.

Is luchtdicht bouwen ongezond?

Vaak wordt gedacht dat luchtdicht bouwen ongezond is, omdat er geen ventilatie meer zou plaatsvinden. Er is echter een groot verschil tussen gecontroleerde en ongecontroleerde ventilatie.