Contact Terug naar het referentieoverzicht

ATD Machinery in Hapert

Eind mei 2014 is gestart met de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe bedrijfspand van ATD Machinery op het Kempisch Bedrijvenpark. Volgens planning wordt half november 2014 de ruwbouw opgeleverd. Eind 2014 zal het nieuwe pand van ATD Machinery opgeleverd worden . Het nieuwe pand heeft een open structuur door het toepassen van veel glas in buiten- en binnenmuren.

Diverse partijen hebben samen gezorgd voor een perfecte luchtdichting van dit pand. Hierdoor heeft dit pand een zeer hoge rc-waarde en is het zeer duurzaam.

Blowerdoortest

ATD Machinery had als doel, zoals vermeld in de EPC berekening, een qv10kar (dm3/s per m2 gebruiksoppervlakte), lager dan 0,19 te behalen.

Deze qv10kar is de karakteristieke luchtvolumestroom afgeleid uit de druk/volumestroomkarakteristiek bij een drukverschil van 10 Pa, zonder herleiding naar een gestandaardiseerde netto-inhoud.

Er heeft een meting (blowerdoortest) plaatsgevonden om te controleren of de mate van luchtdoorlatendheid van de gebouwschil inderdaad deze vastgestelde norm haalt.

De gemiddelde qv10kar op onder- en bovendruk blijkt 0,07 (dm3/s per m2 gebruiksoppervlakte) te bedragen. Dit is een zeer goed, en in Nederland zelden vertoond resultaat.


Betrokken Partijen

Aannemer : Remmers Bouwgroep B.V. , Tilburg

Opdrachtgever : Highlands BV beheer, Duizel

Architectuur : Bo.2 architectuur en stedenbouw, Tilburg

Applicateur : Seal Force, Tilburg

Rapporteur : Gerben Bos Passiefhuisadvies

Leverancier: tremco illbruck

tremco illbruck heeft tevens een grote adviserende en controlerende rol in dit project vervuld.