Contact

Wilt u informatie of heeft u een vraag, vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact op via de tremco illbruck infoline: 0183 - 56 80 19.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Invoering BENG eisen moet worden uitgesteld

De nieuwe BENG eisen lopen vertraging op. De geplande invoerdatum van 1 januari 2020 zal waarschijnlijk met zo'n 6 maanden worden uitgesteld.

De ontwikkeling van de noodzakelijke rekensoftware gebaseerd op NTA 8800 die benodigd is om deze BENG-norm te berekenen heeft vertraging opgelopen. Deze BENG-norm is complexer dan de epc en de softwareontwikkeling neemt daardoor veel tijd in beslag. Ook de wijzigingen n.a.v. opmerkingen uit de markt hebben bijgedragen aan deze vertraging.

Volgens minister Ollongren heeft de markt minstens 6 maanden nodig om vertrouwd te raken met de nieuwe rekenregels en software en deze tijd is ook nodig om bouwplannen en vergunningsaanvragen aan te passen.

De verwachting is dat de eerste proefversie van de software rond de zomer wordt ingevoerd. De definitieve versie is dan waarschijnlijk 1 januari 2020 beschikbaar en de invoering van BENG kan dan halverwege 2020 plaatsvinden.

Deel dit bericht: