Bent u klaar voor de toekomst? Kiest u voor duurzaam bouwen en duurzaamheid?

Het goed isoleren van gebouwen, waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling en daarmee de CO2-uitstoot omlaag gaat, helpt enorm bij het behalen van de gestelde doelen op het gebied van energiebesparing. Wanneer er goed geïsoleerd wordt, ligt het energieverbruik laag. Hierdoor zijn er ook minder installaties nodig om een lagere EPC te realiseren. Als de Trias Energetica als leidraad wordt genomen, hoeft er minder geïnvesteerd te worden in installaties om de restvraag op te wekken. Los van de hoge kostprijs van veel installaties is de levensduur van deze oplossingen ook aanmerkelijk korter. Veel installaties hebben een levensduur van 15 jaar, terwijl Kingspan Kooltherm® producten de gehele levensduur van een gebouw meegaan. Daarnaast hoeft er aan Kingspan isolatieproducten geen onderhoud gepleegd te worden en zijn er geen gebruikskosten, iets wat wel noodzakelijk is bij installaties.

Luchtdicht bouwen

De producten van Kingspan Insulation zijn volledig vormvast. Dit betekent dat ze decennia na montage nog net zo op hun plek zitten als de dag dat ze werden geplaatst. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. Kingspan producten gaan niet hangen en zakken niet in, waardoor luchtdicht bouwen ook echt luchtdicht bouwen is en blijft.

Esthetiek & daglichttoetreding: het oog wil ook wat

Kasteelmuren zijn prachtig, maar dan wel als onderdeel van een kasteel. Een vensterbank is praktisch voor de planten, maar als die zo diep wordt dat je er een zitbank van kunt maken, is dat een verspilling van ruimte. De esthetiek van moderne architectuur vraagt vaak om slanke lijnen. Om deze te kunnen borgen en tegelijkertijd optimaal te isoleren is Kingspan Kooltherm de beste keuze voor een gevelconstructie. Los van smaak: hoe dikker een muur, des te minder daglicht er binnenvalt. Een paar centimeter dikkere gevel zorgt al voor significant minder daglichttoetreding. Naast het feit dat dit leidt tot meer energieverbruik voor de verlichting, heeft dit ook een negatieve impact op het comfort.

Spouwmuurisolatie

Met de spouwmuurisolatie van Kingspan Insulation behaalt u de beste isolatiewaarde in de spouw. Met Kooltherm spouwiisolatie behaalt u een uitstekende isolatiewaarde. Bovendien zijn het de dunste platen in de markt, zodat u slank kunt bouwen. En natuurlijk scoren de platen uitstekend op gebied van milieuvriendelijkheid. Met onze producten kunt u perfect uw spouwmuur isoleren.

De Kingspan Kooltherm K8 Spouwplaat behaalt een lambdawaarde van 0,020 W/m.K. Dat is de beste lambdawaarde voor deze toepassing. Ook beschikt deze isolatieplaat over een DUBO-keurmerk, uitgegeven door het NIBE. U bouwt dus gegarandeerd duurzaam.
De Kooltherm K8 Spouwplaat is er ook in een Plus variant: de Kooltherm K8 Plus Spouwplaat. Deze heeft aan één zijde een 20 mm minerale wol, voor een perfecte aansluiting op de binnenconstructie. Hiermee wordt vrije convectie bij het isoleren van een grillige oneffen muur voorkomen.

Buitengevel isolatie

In Duitsland is het de norm, in Nederland zien we het ook steeds vaker: isolatie van buitenaf met een stucwerk laag erover heen. Grote leveranciers in Europa werken al jaren met het Kingspan Kooltherm K5 Buitengevelsysteem. Groot voordeel is dat u niet in de problemen komt bij de details, en dat u met weinig materiaal een uitstekende isolatiewaarde behaalt. Zo kunt u perfect uw buitenmuur isoleren. De isolatieplaat kan eenvoudig tegen de buitenmuur worden gekleefd of mechanisch worden bevestigd. Op de isolatieplaat wordt vervolgens een pleisterlaag aangebracht. Door de geringe dikte van het isolatiemateriaal hoeven er geen dure bouwkundige aanpassingen worden gedaan. Hierbij kunt u denken aan daken en dakranden, dak-overstrekken of de afwatering.

Vliesgevelisolatie

Ook de vliesgevel kunt u isoleren met Kooltherm van Kingspan Insulation. De Kingspan Kooltherm K15 Vliesgevel isolatieplaat is aan de buitenzijde voorzien van een zwarte folie. Hierdoor is de isolatieplaat goed toepasbaar in een open vliesgevel. Het product scoort verder uitstekend op het gebied van brandveiligheid en daardoor is de plaat goed toepasbaar als gevelisolatie.

Binnenisolatie

Wilt u van binnenuit uw buitenmuur isoleren? Kies dan voor het Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element. Dit product leveren wij met gipsplaat en dampscherm. Op deze manier kunt u de plaat snel en eenvoudig verwerken. Bovendien verliest u minder woonruimte, omdat u dunner isoleert dan met ander isolatiemateriaal. Binnenisolatie leveren we ook als een geheel systeem, dan kunt u namelijk kiezen voor het W'all-in-One systeem.