Daken

Ruim een derde van de totale CO2 uitstoot wordt veroorzaakt doordat gebouwen op temperatuur moeten worden gehouden. Het is van essentieel belang daken goed te isoleren, omdat de meeste energie verloren gaat via het dak.

Met de isolatieplaten van Kingspan Insulation kunt u eenvoudig uw dak isoleren. U zorgt zo niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat; u bespaart ook op uw energierekening. Met de dakisolatie van Kingspan Insulation kiest u voor de beste en eenvoudigste oplossing. Voor hellende én platte daken en zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

De Kooltherm en Therma dakisolatieplaten hebben een prima isolatiewaarde. De platen hebben in applicatie goede brandveilige eigenschappen. Bovendien scoren de isolatieplaten goed op gebied van duurzaamheid en kunt u ze eenvoudig aanbrengen. Zo kunt u op een uitstekende manier uw dak isoleren.

Platte daken isoleren

Kingspan Insulation biedt dakisolatieplaten die u perfect kunt toepassen op platte daken. Deze PIR isolatie kunt u in diverse afmetingen en varianten krijgen, afhankelijk van de constructie. De Kingspan Therma TR26 FM Platdak Plaat en Kingspan Therma TR27 FM Platdak Plaat beschikken bovendien over het belangrijke FM approval: dat geeft aan dat de dakisolatieplaten zeer goede brandveilige eigenschappen hebben. Naast onze dakisolatieplaten met een FM approval kunt u ook nog kiezen voor de Kingspan Therma TR20 Platdak Plaat. Deze dakisolatieplaat is voorzien van een gebitumineerd glasvlies. Met de Therma TR24 Platdak Plaat is het mogelijk een optimale verlijming en branden op de rol te realiseren dankzij de twee cacheringen.

Afschotisolatie

Voor een goede afwatering is het belangrijk dat daken van afschot zijn voorzien. Kingspan Insulation heeft hiervoor Afschotisolatie in haar assortiment: de Kingspan Therma TT46 FM Afschot Dakplaat en Kingspan Therma TT47 FM Afschot Dakplaat, leverbaar in verschillende diktes en voorzien van FM approval. De afschotisolatieplaten zijn verkrijgbaar in diverse afschotpercentages, afhankelijk van de eisen die er gesteld worden. Bovendien beschikt Kingspan over een professionele technische service afdeling die voor u afschotdiktes en gewenste percentages berekent op basis van de meest actuele regelgeving. Verder kunt u hier terecht voor geheel verzorgde afschotplannen. Deze krijgt u inclusief legplan bij de bestelling meegeleverd.

Hellende daken isoleren

Het renoveren van woningen is de laatste jaren sterk in opkomst. Veel woningen zijn niet of nauwelijks van isolatie voorzien. Vanwege de verscherpte eisen en de hogere energiekosten worden steeds meer woningen na-geisoleerd. Kingspan heeft verschillende producten in het assortiment die uitermate geschikt zijn voor het na-isoleren van hellende daken, maar die ook zeker bij nieuwbouw kunnen worden toegepast.

D e Kingspan Kooltherm K7 Hellend Dakplaat of de Kingspan Therma TP10 Renova Hellend Dakplaat zijn geschikt voor het isoleren van buitenaf. De Kingspan iSoEasy Pro Hellend Dakplaat is de beste oplossing voor isolatie van binnenuit.

Dakisolatie aanbrengen

Als u uw dak gaat isoleren wilt u platen die u eenvoudig kunt aanbrengen, aan de binnenzijde of buitenzijde. De dakisolatieplaten van Kingspan Insulation zijn een stuk lichter dan bijvoorbeeld minerale wol. Ter vergelijking: de Therma platen wegen slechts 32 kg/m³, terwijl minerale wol 150 kg/m³ weegt. Ook op transportkosten bespaart u, want u hebt minder isolatiemateriaal nodig om dezelfde Rc-waarde te behalen.