Daken

Wanneer gekozen wordt voor Luchtdicht Bouwen moet er in een vroeg stadium al rekening gehouden worden met het op de juiste manier ontwerpen van details. Dit om grote luchtlekken, die veel in onderstaande situaties voorkomen, grotendeels te voorkomen.

    • Aansluitingen van daken op aangrenzende gevels
    • Daknokken t.p.v. muurbalken
    • Openingen t.b.v. dakramen, dakkapellen en doorvoeren
  • Betrokken partijen:

Afdichtingsproducten

Een dak kan goed ontworpen, stevig gebouwd zijn en veilig afgewerkt, maar het wordt pas perfect luchtdicht met een deskundig aangebrachte afdichting. Regen, wind en geluid moeten buiten blijven, terwijl energie en warmte binnen moeten blijven. Afgedichte voegen en kieren zijn van essentieel belang om aan al deze eisen te voldoen. Daarom is de keuze voor optimale kwaliteit van doorslaggevend belang.

Lees meer

  • Betrokken partijen:

Manchetten

Luchtdichte Doorvoer Manchetten vormen een luchtdichte afsluiting van dak- en muurdoorvoeren en realiseren energiebesparing, voorkomen vochtschade en verbeteren het binnenklimaat.

Lees meer..

Isolatie

De meeste energie gaat verloren via het dak. Met isolatieplaten kunt u eenvoudig uw dak isoleren. U zorgt zo niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat; u bespaart ook op uw energierekening.

Lees meer..

Luchtdicht Bouwen heeft de toekomst, zeker nu de overheid de EPC-norm de komende jaren blijft aanscherpen.